У процесі пророщування кількість корисних речовин у зеленій гречці зростає у багато разів. Тому пророщування ще називають «оживленням»: користі від такого продукту набагато більші. Наприклад, у 100 грамах зеленої гречки, крім вітамінів та мікроелементів, міститься 11 грам білка – як у яєчному білку! Aug 9, 2020
Як проростити зелену гречку в домашніх умовах Кілька разів промийте гречку проточною водою. Воду злийте, використовуючи друшляк чи сито. Перекладіть зерна в миску і налийте чисту фільтровану або талу воду вище рівня крупи на 1,5-2 см. Залишіть мінімум на 2 години, але не більше, ніж на 5-6 годин.
Проростки зеленої гречки – відмінна підмога у боротьбі із зайвою вагою. Додавання в раціон сприяє природному очищенню організму – виведенню «поганого» холестерину, шлаків і токсинів.
Пророщену гречку можна додавати до салатів, супів, каш, йогурту та кефіру. Пророщуйте гречкуїжте і будьте здорові!