Масляна кислота міститься в тваринному жирі та рослинних оліях, коров'ячому молоці, грудному молоці, олії, сирі пармезан, запаху тіла, блюванні та як продукт анаеробної ферментації (у тому числі в товстій кишці). Масляна кислота має смак вершкового масла та неприємний запах.

міститься у продуктах переробки деревини та бурого вугілля, у нафті, вині, тваринних жирах (напр., у олії коров'ячим). У пром-сті М. до. одержують каталітичним окисленням олійного альдегіду або н-бутанолу, а також маслянокислим бродінням крохмалевмісних с.

Олійна кислота (або бутират) – поживна речовина, яку виробляють бактерії кишечника. Вона підтримує здоров'я травної системи та допомагає запобігти захворюванням. Олійна кислота – Одна з причин симбіозу між бактеріями та людиною. Наше співіснування приносить користь обом сторонам.

Олійна кислота (бутанова) кислота, хімічна формула – C4H8O2 або C3H7COOH) – слабка хімічна органічна кислота, що відноситься до класу граничних карбонових кислот.