В якому фрукті найбільше калію — найбільше у бананах, куразі та чорносливі. Лідером за змістом калію серед овочів є картопля, але важливо приготувати її правильно.
Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато у петрушці та шпинаті.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КАЛІЮ:
Гриби підберезники | 443 мг | 18% |
---|---|---|
Папороть | 370 мг | 15% |
Фініки | 370 мг | 15% |
Молоко згущене з цукром 8,5% | 365 мг | 15% |
Персик | 363 мг | 15% |
•Jan 30, 2016