Хаджі Мурад Алі, майстер з однією рукою, створив унікальний і улюблений рецепт кебабів у Лакхнау, Індія. Цей секретний рецепт, який, як кажуть, містить суміш із 160 спецій, швидко здобув популярність, коли Хаджі Мурад Алі переміг у королівському конкурсі на створення найм'якших і найсоковитіших кебабів для наваба, який втратив зуби.
Культова трапеза Лакхнау Tunday Kababi, заснована в 1905 році, славиться подача галуті-кебаб з м'яса буйвола.
Справжня робота над кебабами почалася за часів Наваба Асада Уд Даули, який був першим навабом, столицею якого став Лакхнау, а також був відомий як дуже щедрий.. Вважається, що цей Наваб дуже любив кебаб і призначив ракабдарів для створення нового виду шашлику щодня.
На всесвітній демонстрації кулінарної майстерності три індійські скарби посіли місце в 10 найкращих легендарних закладах харчування в усьому світі. Прославлений своїми шашликами, що тануть у роті, Lucknow's Tunday Kababi забезпечив 6 місце в цьому списку.
Тундей Кабабі був заснована в 1905 році, але історія його виникнення сягає XVII століття. Це було під час правління Наваба Асаф-уд-Даула, коли шашлики зазнали змін. До 17-го століття кебаб був тягучим і гладким за консистенцією.
Хаджі Мурад Алі, відомий як «Тундей» через інвалідність рук, перетворив своє нещастя на легендарний кулінарний успіх. У 1905 році він заснував Tunday Kababy у гамірному районі Чоук міста Лакхнау, де він і залишається досі.