Крохмаль є джерелом вуглецю, необхідного для сахаролітичних організмів, таких як Actinomycetes або інших морських бактерій.. Казеїн є основним джерелом білка, необхідного для утворення амінокислот у бактеріях.5 січня 2022 р.
Крохмально-казеїновий агар — це тверде середовище, яке використовується для виявлення сахаролітичних морських бактерій і актиноміцетів. Порошок казеїну постачає амінокислоти, пептиди, вітаміни та мікроелементи, а крохмаль є джерелом вуглеводів..
Триптонний дріжджовий агар (ISP 1), дріжджовий екстракт-солодовий агар (ISP 2), вівсяний агар (ISP 3), неорганічні солі-крохмальний агар (ISP 4), гліцерин-аспарагіновий агар (ISP 5), пептонний дріжджовий залізний агар (ISP 6) і тирозиновий агар (ISP 7) були найчастіше використовуваним середовищем для досліджень росту.
Агар для виділення актиноміцетів використовується для виділення та розмноження актиноміцетів із ґрунту та води було сформульовано Олсеном (6). Actinomycete Isolation Agar містить казеїнат натрію як джерело азоту. Крім того, що аспарагін є амінокислотою, він також є джерелом азоту.
Був первинний скринінг актиноміцетів проводили на агаризованому середовищі Мюллера–Хінтона методом перпендикулярних штрихів. На стерильне агаризоване середовище чистий ізолят актиноміцетів наносили штрихами по діаметру чашки.
Застосування крохмально-казеїнового агару (SCA) Це стандартне середовище для виділення та культивування актиноміцетів з різних наземних і морських середовищ.. Його також можна використовувати для досліджень, пов’язаних з мікробною екосистемою навколишнього середовища, оскільки він сприяє росту бактерій, грибів і актиноміцетів.