Коблер іноді описують як різновид фруктового пирога, але, строго кажучи, вони різні. Пироги готуються з тіста, а не з бісквітного тіста, і вони повністю закриті, з скоринкою зверху та знизу, а шевці зазвичай мають лише верхівку.9 жовтня 2021 р
Пироги мають, як мінімум, нижню скоринку з фруктами, розміщеними зверху швець має фрукти на дні, а натомість тісто в формі ляльки зверху. Тісто, що використовується, також різне: для пирога зазвичай використовують розкачане тісто, а не бісквітне печиво, яке випадає в шевці.
Чим швець відрізняється від пирога? Найбільша різниця між коблером і пирогом – це розміщення тіста. Пироги мають, як мінімум, нижню скоринку з фруктами, поміщеними зверху швець має фрукти на дні, а натомість тісто в формі ляльки зверху.
Коблер зазвичай покривають тістом або печивом замість скоринки. Назва Cobbler походить від його іноді брукованої текстури, яка є результатом ложки або капання начинки на фрукти, а не рівномірного розподілу. Таким чином, начинка може проглядати.
Скоринка чи розсипання? Скоринка чи крихта… ось у чому полягає головна відмінність між яблучним пирогом і яблучною хрусткою скоринкою. Традиційний яблучний пиріг має маслянисту, листкову скоринку, що вкриває яблучну начинку. З іншого боку, яблучні чіпси мають хрустке, розсипчасте покриття зверху (і нічого знизу)..
Швець є десерт, що складається з фруктової (або рідше солоної) начинки, висипаної у велику форму для випікання та покритого тістом, печивом або пельменем (у Великобританії) перед запіканням.