Запах дуже сильний і описаний як поєднання сірки, стічних вод, фруктів, меду та смаженої та гнилої цибулі. Дослідження ароматичних сполук у дуріані виявило 44 активні сполуки, у тому числі деякі, які створюють запахи скунсу, карамелі, тухлих яєць, фруктів і приправ для супу ( 4 ).12 липня 2023 р.
Дуріан жахливо пахне — але Смак божественний | Смітсонівський.
Аналізи виявили плід виробляє понад 40 запахоактивних сполук, багато з яких нагадують цибулю (сиру, тухлу та смажену), а також інші, що створюють аромати скунсу, капусти та сірки, пом’якшені суповою приправою та карамеллю (J Agric Food Chem 2012; 60: 11253–62) .
Запах дуріана є викликана сумішшю 44 речовин, що мають запах, 41 з яких було належним чином ідентифіковано, включаючи: етил (2S)-2-метилбутаноат.
Дуріан, якого називають «королем фруктів», є одним із найпопулярніших продуктів у Південно-Східній Азії. Улюблений мільйонами, він вважається делікатесом. Є лише одна заковика: Він також відомий як найсмердючий фрукт у світі. Запах дуріану порівнюють зі сміттям, неочищеними стічними водами та спітнілими шкарпетками!
Кулінарний мейнстрім Америки може ніколи не сприйняти свіжий дуріан те, як воно поглинуло насіння кіноа або чіа — і не тільки завдяки своєму аромату. Типовий дуріан такий же великий, як куля для боулінгу, і майже такий же важкий із загрозливими шипами, що стирчать у всіх напрямках. Закохатися в дуріан теж дорого.