Біохімія харчування може надати важливу інформацію щодо ролі дієти у виникненні, прогресуванні та прогнозі фізичних захворювань, включаючи рак, діабет, хвороби серця та інсульт, усі вони певним чином пов’язані з дієтою та харчуванням.

Біохімія їжі відіграє важливу роль у розуміння того, як харчові сполуки впливають на наше здоров’я та як такі процеси, як бродіння та варіння, змінюють властивості їжі. Це також допомагає у харчовій інженерії, харчовій промисловості, харчовій безпеці та якості їжі.

Всі хвороби мають молекулярну основу, тому біохім дозволяє нам зрозуміти хімічні процеси, що відбуваються в умовах такі різноманітні, як: діабет. гіперамоніємія, гіпо- та гіпертиреоз. гіпо- і гіперпаратиреоз.

Біохімія харчування пропонує зрозуміти механізми, за допомогою яких дієта впливає на здоров’я та захворювання людини. Ця книга зосереджена на п’яти аспектах цієї складної галузі дослідження: геноміка харчування, клінічне харчування та біохімія, вітаміни та мінерали, макронутрієнти та енергія, а також функція та метаболізм клітин.

Пропозиції щодо біохімічної оцінки для виявлення ряду етапів виснаження поживних речовин, а саме змін у запасі поживних речовин, у рідинах організму, у функціональному рівні тканин, а також у активності ферментів .

Біохімія харчування може надати важливу інформацію щодо ролі дієти у виникненні, прогресуванні та прогнозі фізичних захворювань, включаючи рак, діабет, хвороби серця та інсульт, усі вони певним чином пов’язані з дієтою та харчуванням.