Основною сировиною для італійського ігристого служить виноград Глера (відомий також як Просекко). Просік виготовляється прискореним "танковим" методом. Шампанське виробляється складнішим, традиційним методом шампенуаза.

На відміну від свого основного конкурента – шампанського – Просікко виробляється методом Шарма, в якому вторинна ферментація відбувається у резервуарах з нержавіючої сталі, що робить виробництво вина меншим. дорогим. Щороку виробляється приблизно 150 мільйонів пляшок італійської Просікко.

Просікко – майже завжди – роблять методом Шарма Його називають по-різному – методом Шарма, методом Мартінотті, танковим методом, але суть від цього не змінюється: вторинна ферментація відбувається не в пляшці, а в сталевих ємностях (автоклавах).

Кожна пляшка Просікко DOC маркована буквено-цифровим кодом, розташованим на боці кол'єретки. Завжди перевіряйте присутність на колірці Data Matrix, двомірного штрих-коду. Вважаючи цей штрих-код за допомогою смартфона, ви можете перевірити справжність пляшки!