Підвищений вміст алюмінію справді небезпечний для здоров'я людини. При цьому відбуваються незворотні зміни в органах та тканинах, порушення функцій центральної нервової системи, розвиток остеопорозу.Sep 28, 2018
У алюмінієвий каструлі можна готувати в духовці. Навіть пекти паски. А ось зберігати їжу після приготування не треба, краще перелийте або пересипте блюдо зварене в емальовану миску. Сковороди з алюмінію, якщо знімається ручка, теж можна, можливо використовувати для гасіння, випікання у духовці.
Саме тому алюмінієва каструля – гарна ємність для кип'ятіння води, але не найкращий вибір для приготування томатного соку, соусів та борщів. Метал входить у реакцію з кислотами. Так, страви, де серед інгредієнтів – щавель і паста з помідорів, при кипінні пересичуються небезпечними речовинами.
Алюмінієвий посуд може вступати в реакцію з харчовими продуктами, особливо з великим вмістом оцту або кислоти, як томатний соус. Ця реакція “витравлює” деяку кількість алюмінію, який потім потрапляє в організм разом з приготовленою їжею.