Але, проте, заліза у вишні, наприклад, більше, ніж у яблуках, кумарини ж взагалі роблять це дерево дуже цінною культурою, адже саме вони відіграють велику роль у нормалізації кровообігу, розріджуючи кров та перешкоджаючи її згортанню.
За рахунок того що вишня сприяє уповільненню процесу згортання крові, вона дуже корисна при профілактиці атеросклерозу та тромбофлебіту Також плід сприяє покращенню складу крові та зміцненню серцевого м'яза.
У вишні міститься цілий спектр цінних компонентів, які сприятливо діють на роботу серця та судин. Від 0,6 до 3,3. мг кумаринів – речовин, які здатні робити кров менш густою, та затримувати формування тромбів. Кумарини містяться як у ягодах, так і в листі.
Шкода вишні – кому протипоказана Після того, як з'їли вишню, необхідно обполіскувати рот, оскільки кислоти руйнують зубну емаль. Обережно варто поставитися людям, які мають проблеми з ШКТ: підвищена кислотність, виразка, гастрит. Також алергікам під час загострень не рекомендується вживати вишню.