Щоб отримати можливість працювати кондитером, достатньо середньої спеціальної освіти. Одна з найбільш відповідних спеціальностей у вузах (коледжах, технікумах, училищах) – «Кухар, кондитер» (код 43.01.09). Навчання у очній формі з урахуванням 11 класу триває 1 рік 10 місяців, з урахуванням 9 класу – 3 роки 10 місяців.

Розкид доходів початківців та досвідчених кондитерів досить великий. Якщо майстер-початківець після того, як закінчить відповідне курси або майстер-класи, може розраховувати не більше ніж на 10 тисяч рублів на місяць, то досвідчені кондитери цілком здатні заробляти від 80 тисяч карбованців на місяць і більше.

2,5 роки Абітурієнти після 9 класу вчаться 2,5 роки та отримують кваліфікацію кухаря-кондитер, додатковий рік навчання дає більш високу кваліфікацію технолога.

Що повинен знати кондитер

  • вміти готувати солодощі за заздалегідь існуючими рецептами та технологіями;
  • правильно обробляти інгредієнти на підготовчому етапі;
  • гармонійно оформляти готові страви;
  • слідувати чітким інструкціям виробництва.