— Кусочничати дуже шкідливо. Виходить, що система травлення постійно працює, організм перетравлювати не встигає точно, а ми знову щось починаємо їсти, починаються процеси гниття. Ми поїли – шлунок закривається і починає перетравлювати їжу.30 Mar 2018
Є щогодини і постійно перекушувати – не корисно. Нон-стоп виробляються ферменти, без перерви працює ШКТ і підвищується ризик надлишку ферментів, кислот, які накопичуватимуться в печінці і призводити до таких симптомів, як втома, сонливість, проблеми з нирками, печінкою.
По-перше, від швидких перекусів страждає шлунок, при постійному вживанні фаст-фуду та відмові від нормальних прийомів їжі може з'явитися виразка шлунка. По-друге, швидкі перекушування, особливо шкідливою їжею та швидкими вуглеводами уповільнює обмін речовин.
Перекушувати необхідно для того, щоб контролювати рівень голоду. Чим більше перерви між прийомами їжі, тим сильніше поводиться голод. Цей процес зумовлює гормон грелін, він виробляється клітинами шлунка. Чим довше в організм не надходить їжа, тим більше гормону виробляється, тим більше голод.