Диню слід їсти окремо від інших продуктів, не запиваючи водою, тим холоднішою. Особливо сильний розлад кишечника диня може викликати у поєднанні з молоком, кисломолочними продуктами (йогуртом, ряжанкою, кефіром), медом та алкоголем. Найкраще їсти диню до їжі або через пару годин після.Aug 11, 2022

Вона не гармонує з іншими продуктами, особливо не любить молочку (при одночасному вживанні можливі навіть проблеми із ШКТ). Кавуни та дині потрібно їсти окремо від основних прийомів їжі, оскільки їх м'якоть перетравлюється набагато швидше, ніж інші продукти.

Вся справа в тому, що диня не затримується в шлунку, а переходить практично відразу в кишечник, де вона перетравлюється. Тому якщо з'їсти її з іншим продуктом, все це разом надовго застряє в шлунку, а потім забезпечуючи тяжкість і неприємні відчуття, аж до серйозних розладів травлення.

Класичним є поєднання дині з пармською шинкою, але на чіткому дотриманні правила ніхто не наполягає. Підійде як стегенце, так і лопатка, ребра або корейка. М'ясо слід щедро натерти сіллю, а при сервіруванні нарізати тонкими скибочками.